Συμμετοχή του Σχολείου μας στο 4ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Μαθητικής ΔημιουργίαςΤο 4ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε και στην Καλαμάτα, έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί και να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινωνία η δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Πληροφορικής.
Ήταν μια αφορμή κινητοποίησης, ανάδειξης ταλέντων, έκφρασης, διαμοιρασμού ιδεών και δημοσιοποίησης της δουλειάς που γίνεται στο σχολείο μας.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών μας, καθώς και στιγμιότυπα από το φεστιβάλ.
Ήταν μια αφορμή κινητοποίησης, ανάδειξης ταλέντων, έκφρασης, διαμοιρασμού ιδεών και δημοσιοποίησης της δουλειάς που γίνεται στο σχολείο μας.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών μας, καθώς και στιγμιότυπα από το φεστιβάλ.
Α΄ Γυμνασίου
Σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα της Κας Θεδωρακοπούλου "Ψάχνοντας την πολιτισμική διαφορετικότητα, ανακαλύπτω τις ομοιότητες", τα παιδιά δημιούργησαν ψηφιακό κόμικ το οποίο στη συνέχεια αποτύπωσαν σε λογισμικό παρουσίασης Επίσης τρεις μαθήτριες βοήθησαν στη δημιουργία της Β΄ Γυμνασίου.
|
Β΄ Γυμνασίου
Η Β΄ Γυμνασίου παρουσίασε διαθεματική εργασία 4 ειδικοτήτων. Ορμώμενοι από το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας με θέμα την διατροφή και εστιάζοντας στην ελιά που είναι τοπικό παραδοσιακό προϊόν, βασικό της μεσογειακής διατροφής , τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου δημιούργησαν παρουσίαση σε PowerPoint που επικεντρώνεται στη σύσταση, θρεπτική αξία, χρήση και τύπους του ελαιόλαδου. Εμείς, η Β΄ Γυμνασίου, επισκεφθήκαμε το μουσείο ελιάς στην Σπάρτη και συμμετείχαμε σε πρόγραμμα εξαγωγής του ελαιόλαδου με παραδοσιακό τρόπο. Κατόπιν ψάχνοντας στο internet βρήκαμε ανάλογο video εξαγωγής ελαιόλαδου με σύγχρονο τρόπο. Έτσι δημιουργήσαμε το δικό μας video σε movie maker και ενώσαμε τον παραδοσιακό με το σύγχρονο τρόπο. Ο συμμαθητής μας Παυλέρος Παναγιώτης της Γ’ Γυμνασίου έγραψε ποίημα για την ελιά, το οποίο και μελοποιήθηκε στο μάθημα της μουσικής. Στα καλλιτεχνικά δημιουργήσαμε δέντρο ελιάς. Τέλος όλες αυτές τις δραστηριότητες προσπαθήσαμε να τις ενοποιήσουμε ψηφιακά. Έτσι δημιουργήσαμε ψηφιακή διαδραστική αφίσα. Η συμμετοχή της Χαράς της Εβίνας και της Βίβιαν στο ψηφιακό έργο της ελιάς.
|
Γ΄ Γυμνασίου
Σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα της Κας Βλαχολιά «Αναζητώντας τις ρίζες της σύγχρονης τεχνολογίας στον αρχαιοελληνικό κόσμο» η Γ΄ Γυμνασίου δημιούργησε ψηφιακό παιχνίδι σε γλώσσα προγραμματισμού MicroWorlds Pro καθώς και ψηφιακή αφίσα. Παρακάτω βλέπετε την αρχική εικόνα από το παιχνίδι γνώσεων. Το τελικό αρχείο του παιχνιδιού καθώς και η ψηφιακή αφίσα θα προστεθούν μετά την παρουσίαση του προγράμματος. |